Koupelna s dekorem dřeva

 widesign.cz

Majitelka si přála použít v koupelně dekor dřeva v kombinaci se šedou nebo béžovou. Doporučila jsem ji béžovou, protože působí tepleji kromě toho, dnes se každá druhá koupelna dělá v šedé barvě. Navíc pokud je malá a celá v tmavší šedé připomíná spíš bunkr než místo k relaxaci a očistě. Ono celkově se teď šedá barva nadužívá. Stačí se jen podívat na fasády domů z poslední doby.  Jakoby nikdo nechtěl být originální a odlišovat se, ale naopak zapadnout do šedého davu. Ale vraťme se k naší koupelně. 

Je v ní dvojumývadlo, WC, moderní walk-in sprchový kout i vana. Původní návrh vypadal trochu jinak, ale pak se ukázalo, že wc je nutné dát k původním stoupačkám a vše ostatní se musí přizpůsobit. Sprchový kout zabírá výklenek u okna a v přední části u dveří je pak vana a umývadla. V rozích jsou svítící LED trubice. V koupelně se kombinují 2 barvy dekoru a tři formáty. Béžová je totiž ve sprchovém koutě použita ve formátu 120x60, aby bylo co nejméně spár na čištění. Kolem vany a umývadla je v menším formátu, který je levnější.

Vana je pro příjemnější pocit při koupání oddělena od WC nízkou stěnou.

Ručníky na topném žebříku jsou hned po ruce u sprchy.

Pro celkovou představu ještě jeden obrázek dispozičního řešení.

Dodatečně přidávám fotky z realizace, kde už chybí jen pár drobností.




Komentáře

  1. Jarinko, krásně jsi to vyřešila a pro mne by to bylo přijatelné - nesnáším černou a šedou.To bych v bytě nesnesla. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Nevkládejte prosím žádné odkazy. Děkuji. Komentáře s odkazy budou ihned mazány.