Romantické styly interiérů

Po moderních a venkovských stylech pokračuji těmi,které by se daly nazvat romantické. Opět přebírám fotografie a cituji z knihy Styly interiérů.


Styl s respektem k tradici čerpá inspiraci z historických staveb zámků a šlechtických sídel. Kombinací dekorativního nábytku, kvalitních vlněných koberců a bohatě řasených závěsů s rozměrnými obrazy vytváří honosné a komfortní interiéry dýchající nostalgickou atmosférou časů dávno minulých.


Středomořský styl se snaží navodit bezstarostnou atmosféru, pohodu a klid letní dovolené u moře. Bílé stěny, proutěný nábytek, modrobílé látky a mušle oživují vzpomínky na Itálii, Španělsko nebo Řecko se žhavým sluncem, šuměním moře, vůní levanule, olivových hájů a citrusů...


Koloniální styl vznikal postupně od  15. století do druhé poloviny 19. století v dobách, kdy si evropské mocnosti podrobovaly daleké exotické a orientální země a přirozeně míchaly vlastní kulturu bydlení s domorodými vlivy. Americký koloniální styl se utvářel od příchodu prvních osadníků v 16. století až do vyhlášení samostatnosti v 18. století.


Etno. oblíbený styl cestovatelů, dobrodruhů a romantických snílků, obnovuje zpřetrhané vazby moderního člověka s přírodou a tradičním uměním předků, které je v kulturách Indie, Japonska, Číny a Afriky stále živé.

Komentáře

  1. Jarinko, já strašně ráda prohlížím obrázky zařízení bytů a domů...také časopisy o zahradách...
    knížka vypadá zajímavě.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Nevkládejte prosím žádné odkazy. Děkuji. Komentáře s odkazy budou ihned mazány.