Venkovské styly interiérů

Po moderních stylech přidávám další 4, které opět cituji z knihy Styly interiérů.


Jak už samotný název napovídá (angl. cottage = chata, chalupa), je cottage styl inspirovaný kulturou chataření a chalupaření. Navozuje uvolněnou atmosféru prázdnin a působí velmi neformálně. Jeho světlé, přívětivé a útulné interiéry přímo vyzývají k tělesné i duševní relaxaci.


Tradiční venkovský styl je inspirovaný půvabem francouzské Riviéry provoněné levandulí. Vzdušné, pohodlné interiéry bohatě prosvětlené fracouzskými okny a zalité sluncem působí s běleným nábytkem a květinovými vzory velice přívětivě, útulně a domácky.


Styl se prosazuje na venkově a v rodinných domech příměstských oblastí. Kombinuje tradici venkova s elegancí města a aktuálními trendy, které zvyšují komfort bydlení. Moderní design vytváří s historickým objektem a tradičním nábytkem velmi působivý kontrast.


Eko styl vyjadřuje touhu po návratu ke kořenům a obnovení symbiózy s přírodou. Používáním přírodních, obnovitelných či recyklovaných materiálů vyzývá k šetrnosti a ohleduplnosti k planetě. V širším smyslu zrcadlí životní styl, který staví na první místo fyzické a duševní zdraví.

Komentáře