Avantgardní styly interiérů

Konečně se po moderních, venkovských a romantických stylech dostáváme k poslední skupince, o kterých autorka knihy Styly interiérů píše toto:


Industriální styl vychází z architektury průmyslových staveb, jejichž charakter v interiéru rozvíjí jednoduchým, strohým a praktickým vybavením. Průmyslový design a surový vzhled materálů povyšuje na svébytnou dekoraci a hlavní motto stylu.


V minulosti byl retro styl vyjadřující respekt a obdiv k designu určitého období výsadou spíše úzké skupiny nadšenců, dnes je široce oblíbeným módním trendem. Zatímco důsledné retro může snadno působit strnule, jeho mix s moderním vybavením je velmi osvěžující.


Hlavní inspirací stylu jsou moderní vyspělé technologie vyvinuté často v rámci jiných oborů. Typicky pánský styl s oblibou využívá vysokou funkčnost, odolnost a pohodlí, které využití nejnovějších materiálů nabízí.


Okázalou zdobností dává glamour styl najevo svou náklonnost k přepychu, který si umí vychutnat. Své požitkářství vyjadřuje preferencí luxusu a pohodlí. Líbivými, dekorativními motivy a exkluzivními materiály vyzývá ke konzumu a radosti z okonalé krásy.

Komentáře