Šatna pod schody

Každý prostor se dá využít buď jako skladiště odložených věcí anebo jako pěkný prostor na odkládání potřebného. Pod schody do patra byl výklenek, který takovým skladištěm byl, před zraky cizích uzavřen za dveřmi. Místa na odkládání botů a oblečení však nikdy není dost, a tak jsme zde vybudovali malou šatnu, která je blízko vstupu do domu.


Prostor jsme začistili sádrokartonem a doplnili věšáky ze starší kolekce Ikea. Kvůli schodišti do sklepa je podlaha stupňovitá a výborně se hodí na odkládání bot.  Dali jsme tady i světlo, které má vychytávku. Ze spodní strany je zásuvka, ta se vždycky hodí.

Prostor je malý, ale dobře využitelný. 

Původně zde byly dveře, které byly nepraktické, protože se při otevírání blokovaly s dalšími. Posuvné by byly ideální, ale na ně nebyl prostor. Zvažovala jsme i shrnovačky, ale nakonec jsem se rozhodla pro závěs. Ten se osvědčil. Na ušití jsem vybrala lněnou látku z ateliéru Terej, která krásně ladí se stěnou i podlahou. Lněný závěs se mi osvědčil, proto jsem si v ateliéru vybrala i látku na regálek.



Komentáře