Upcyklované lampy

 widesign.cz

Kdo sleduje můj blog, ví, že ráda zachraňuji kusy starého nábytku, které by často skončily na skládce. Zrenovuji je a k radosti uživatelů slouží dál. 

Upcyklace je však něco jiného. Je to přeměňování odpadového materiálu nebo nepotřebných produktů v nové materiály či produkty. V odpadu končí spousta zajímavého materiálu, který má úžasný potenciál pro tvoření. A tak vznikl nápad na tato svítidla. Upřímně musím přiznat, že to nebyla jen moje práce, ale projekt, na kterém jsme s mým milým pracovali společně.  Nejobtížnější však nebylo lampy vyrobit,  ale nejvíce času zabralo vymýšlení. V této souvislosti stojí zato zamyslet se, proč některé věci jsou drahé a jiné koupíte za babku, i když vypadají skoro stejně. Zkrátka proto, že ty druhé jsou kopie naflákané v miliónech kusů, kde se cena nápadu rozmělní. Oproti originálu, kde je třeba nápad a duševní práci zaplatit. Jako první vám představím stolní lampu pro náladové osvětlení interiéru. Dostala název "Puffball", protože mi připomíná pýchavku.

Další závěsná lampa je čistě kovová. Kov je ponechán v původní surové podobě s přirozenou patinou. Toto svítidlo by se krásně vyjímalo v industriálním interiéru. Pojmenovali jsme ji "UFO".

Zatím poslední lampa má kovovou kostru zjemněnou textílií, která slouží i jako stínítko. Pro svůj osmiboký tvar má název "Oktagon".


 Všechny tři lampy bude možné si prohlédnout a zakoupit v ostravské galerii Arteffact.

Komentáře