Interiérové trendy 2018

Na Design shakeru jsem se mimo jiné zúčastnila přednášky Ivy Bastlové, která mluvila o trendech a barvách na zahraničních veletrzích. Některé trendy byly shrnuté na tabulích instalovaných hned u vstupu do výstavní haly. A ty vám chci ukázat.

První skupina ukazovala barvy podporující energii. Byla to červená v kombinaci s modrou a různé odstíny fialové, které vznikají jejich mícháním.


Druhá skupina nebyla ani tolik o barvách jako o myšlence, že není třeba mít doma vše perfektní, ale i nedokonalosti interiér zútulní. Především pokud se jedná o věci, které si vyrobíme sami nebo s dětmi. Objevuje se zde patina, kresba, přírodní materiály.


Další skupina vycházela z městské zeleně. Objevují se tady nejen odstíny zelené, ale i další barvy vycházející z přírody, různé struktury, rostliné vzory, ptačí motivy a květy. Připomíná mi to městský park.


Poslední skupina jsou jemné pastely, které jsou v současné době u nás hodně oblíbené. Dobře se kombinují s jinými barvami a celkově nám interiér zklidní. Zkrátka vytváří nám domácí oázu.


Komentáře