pondělí 29. října 2018

Multifunkční místnost

widesign.cz
 
Rodina se třemi malými dětmi do pěti let se bude stěhovat do domu s nevyužitým suterénem. Je to prostorná místnost, ale se sníženým stropem a jedním podpěrným sloupem. Požadavkem bylo vytvořit prostor pro hraní dětí za špatného počasí, místo na malou domácí kancelář, místo s velkou pohovkou pro sledování televize v nočních hodinách, aby nebyly rušeny spící děti, a také možnost pro přespávání na pohodlné posteli při návštěvě prarodičů.
Nebylo jednoduché najít na všechny 4 zóny místo, tak aby nepřekážel podpěrný sloup a zachoval se volný průchod mezi trojicí dveří.



Původní vstupní dveře jsem pro úsporu místa nahradila posuvnými.


Pracovna se nachází v prostoru mezi vchodem a podpěrným sloupem.


Za sloupem je dělící stěna mezi pracovní a dětskou zónou. Dolní část je přístupná z děstké strany a slouží k ukládání hraček. Horní je pro pracovnu na šanony a jiné kancelářské potřeby.


Dětská zóna má matraci na hraní, houpačku a stoleček, který má vyklápěcí desku na kreslící pořeby. Je doplněný stabilními židličkami. Část stěny je natřená tabulovou magnetickou barvou pro dětské tvoření.


Pohled od pohovky na kancelářskou a dětskou zónu.


Původně jsem pro děti chtěla nechat větší prostor, ale najít místo pro velkou pohovku, kterou již rodina má a chce ji tady použít, nenabízelo moc možností. Nakonec jsem pohovku dala naproti vchodu.


Mezi TV a spací zónou je opět úložná dělící stěna, která umožňuje odložení oblečení a jiných pořeb před spaním. Není ideální, pokud je jedna postel přisunuta až ke zdi, ale prostor je omezen a jedná se jen o příležitostné přespávání.


Žádné komentáře:

Okomentovat